Vigtige overvejelser, når du skal købe en kikkert

Er du en vaskeægte naturelsker? Er det bedste i verden at komme ud og opleve naturen og al dens rigdom? I så fald bør du altid have det bedste udstyr til netop det. Hvis du for eksempel elsker at iagttage naturen, bør du helt klart have en solid og god kikkert.

Hos Naturbutikken fører de et stort udvalg af forskellige kikkerter. Her har du rig mulighed for at finde en variant, der passer til lige netop dine behov og dit budget. Inden du køber, kan du dog med fordel tjekke disse overvejelser, som hjælper dig med at vælge den helt rigtige model.

Optimal balance mellem forstørrelse og synsfelt

Når du gerne vil købe en ny kikkert, skal du have fundet den rette balance mellem forstørrelse og synsfelt. En høj forstørrelse giver dig mulighed for at komme tættere på dyr og objekter, men ulempen er, at det samtidigt begrænser selve synsfeltet. Det kan gøre det svært for dig at følge eksempelvis dyr, der bevæger sig.

Inden du køber en kikkert, bør du derfor være afklaret med, hvad du skal bruge den til at observere. Det gør det nemmere for dig at afveje de forskellige hensyn – og derved finde den helt rette model til dig selv.

Optisk kvalitet for bedre visuelle oplevelser

Den optiske kvalitet er afgørende for, hvor god en ydeevne en kikkert har. Her bør du holde øje med tre faktorer:

  • Linsestørrelsen
  • Linsebelægningen
  • Prisme-typen

Linsens størrelse har en betydning for, hvor meget lys observationsredskabet kan indfange. Det er med til at give dig et skarpere billede – særligt hvis du planlægger at bruge observationsredskabet under svagere lysforhold.
Linsebelægningen har derimod evnen til at forbedre lysgennemgangen og kan reducere blænding.

Endeligt er der prisme-typerne, der giver mulighed for mere detaljerede og kontrastfyldte billeder.

Hav derfor alle tre faktorer in mente, når du skal købe en kikkert.

Vægtens betydning for mobilitet og præcision

Endeligt bør du også overveje kikkertens vægt, når du skal have en ny. Hvis du skal bruge den det samme sted derhjemme og derfor ikke skal transportere den særlig ofte, kan du sagtens vælge en tungere model.

Planlægger du derimod at medbringe kikkerten på ture, er det en klar fordel med en lettere model. Den er i sagens natur nemmere at bære rundt på, når du skal vandre eller bevæge dig rundt i det fri.