Søger du effektiv opvarmning af din fritidsbolig? Overvej en luft til luft varmepumpe

Ejer du et sommerhus, kolonihavehus eller et andet mindre hus, og ønsker du at udskifte din nuværende varmekilde med en mere energieffektiv slags? Så kan en luft til luft varmepumpe være et godt valg. Læs med her og bliv klogere på, om en luft til luft varmepumpe er den rette løsning for din fritidsbolig.

En luft til luft varmepumpe er en god erstatning af elvarmepaneler

En luft til luft varmepumpe udnytter varmen i udeluften til at levere varm luft i boligen via en blæser. Har du gammeldags elvarmepaneler i din fritidsbolig, kan en luft til luft varmepumpe være en rigtig god erstatning.

De nyeste og mest moderne luft til luft varmepumper på markedet giver dig op til fem gange så meget varme for pengene som elvarmepaneler. Pumpen skaber omkring 4 kWh varme for hver kWh el, den bruger, og derfor er virkningsgraden ganske høj.

Nem at installere

Investerer du i en luft til luft varmepumpe, får du en varmekilde, der er nem at installere. Pumpen består af to dele, henholdsvis en ude- og en indedel, der skal monteres. For at installere de to dele skal der bores hul gennem ydermuren. Delene kan sagtens sidde forskudt, og du aftaler selv med installatøren, hvor du ønsker dem placeret. Typisk tager installationen mellem to og fire timer.

Pumpen er billig i drift

En luft til luft varmepumpe er mest velegnet i huse, der normalt opvarmes af elapparater. Her kan du nemlig opnå den største besparelse. Strømforbruget hos de fleste luft til luft pumper er fleksibelt, hvilket resulterer i en god varmeøkonomi. Anlægget skruer automatisk ned for brugen af energi, hvis der skal holdes en konstant temperatur.

Vælger du en luft til luft varmepumpe i høj kvalitet, tjener du hurtigt investeringen hjem. Pumpen vil på kort tid reducere din elregning mærkbart sammenlignet med elvarme. Varmen kan sprede sig ud i flere rum, men det bliver sværest at opvarme dem længst væk fra pumpen. Her kan det være en god idé at supplere med små elapparater, hvis bestemte rum mangler ekstra varme.

Find luft til luft varmepumper hos DBVVS

Hvis din varmekilde skal opgraderes til en luft til luft varmepumpe, finder du hos DBVVS et bredt udvalg med forskellige smarte funktioner, der kan tilpasses din livsstil. Du kan bl.a. vælge en varmepumpe med fuldautomatisk drift, der selv tænder og slukker, når boligen når en bestemt temperatur. Tag et kig i sortimentet og find den perfekte varmepumpe til dine behov.