Sådan kan du få en bedre graviditet

Et graviditetsforløb er en fantastisk rejse ind i moderskabet. De følelser og forandringer, som kroppen og sjælen gennemgår i et graviditetsforløb, er svære at sidestille med nogle andre ting her i livet. 

Rejsen kan dog variere utrolig meget fra person til person. Hvor nogen svæver over skyerne med klar blå himmel, oplever andre en mere turbulent rejse, som byder på gener og stor utilpashed i egen krop. For særligt sidstnævnte gruppe kan der være utrolig stor hjælp at hente i akupunkturens verden. 

Det kan være hårdt at være gravid

Som gravid kan der være mange prøvelser forbundet med graviditeten. Man kan opleve hovedpine, pigmentforandringer i huden, ømhed fra bækkenleddene og bækkenløsning, forstoppelser, sure opstød, vand i kroppen (hvor særligt hænder og fødder rammes), kvalme, kramper og uro i kroppen, ømhed og træthed over lænd og korsben samt meget mere. Hvordan generne viser sig, varierer meget fra det ene individ til det næste. Men fælles for mange kvinder er det dog, at de ønsker en god graviditet. Derfor søger flere hjælp i akupunkturen. 

Akupunktur kan skabe en bedre graviditet

Fænomenet akupunktur til gravide har med gode grunde taget mere om sig i årenes løb. Dels er der kommet et større forbrugermæssigt fokus på det sunde liv, hvorfor man i stigende grad fravælger parfume, kemi etc., ligesom der er sket en større forandring i måden, mange tænker om medicin. I det hele taget ses en større åbenhed overfor det mere holistiske univers, hvormed velværet i kroppen kan opnås på en naturlig måde – uden behovet for medicin og lignende. 

Den vished er med til at give en ro hos mange, som ønsker at lindre eller fjerne smerter og graviditetsproblemer, hvormed man opnår et større overskud til at nyde graviditeten – og dermed også stå klar på den anden side til at starte forholdet med det lille barn med størst mulige overskud og glæde. Akupunkturen hjælper ganske enkelt den gravide til at fjerne fokusset fra at blot ’overleve’ graviditetens ubehag til at i stedet være i en positiv kontakt med sin krop.

Akupunktur er allerede anvendt under fødslen på de fleste danske fødeafdelinger – fordi det er en effektiv behandlingsmetode, og behandlingen er uden bivirkninger. Men jo før i graviditeten behandlinger startes, jo tidligere kan man som gravid også undgå generne fra kvalmen, lindre smerter og generelt bare styrke kroppens reaktioner, så man ikke ender derude, hvor glæden og lysten til sit kommende barn lider last. Derfor skal der lyde en varm anbefaling til akupunkturbehandling ved en uddannet akupunktør.