Man kan godt være aktiv og slappe af på samme tid!

Træt af at sidde stille?

Trænger du til afveksling fra et stillesiddende job, eller er du bare glad for at bevæge dig? Så prøv en aktiv ferie med cykelferie. Cykelferien giver mulighed for, at få sved på panden eller bare vind i håret. På den måde kan du let komme ud i naturen på en klimavenlig måde.

En budgetvenlig rejseform

En cykelferie kan tilpasses ethvert budget. Der findes den studievenlige model, hvor du kan slippe for at bruge penge på transport og overnatning. Her kan du cykle rundt i Danmark fra shelter til shelter, og blot medbringe din sovepose, et liggeunderlag og proviant. Mange familier er også glade for denne ferieform, da man nemt kan tilpasse turen familiens tempo og behov.

En afslappende cykelferie

Du kan også vælge at rejse over landegrænsen og besøge spændende cykeldestinationer i andre lande. Her kan du prøve kræfter med bjergkørsel eller cykle langs kystbyer ved middelhavet. Cykelferien kan nemt gøres afslappende ved at kombinere den aktive indsats med overnatning på hotel. På den måde vil du have rig mulighed for en ordentlig restitution ovenpå dagens strabadser. Denne ferieform passer godt til dig, der gerne vil have motion og være aktiv, men samtidigt komme hjem fra ferie med genopladede batterier.

Det rigtige udstyr

Alt efter hvilken cykelferie du ønsker, kan det være væsentligt at kigge på sit udstyr. Er du en trænet cykelrytter, der vil køre bjergkørsel, er det vigtigt at have styr på hjelm, briller, tøj, sko, drikkedunke, tasker og selvfølgelig din hest. En rolig cykelferie i Danmark kan klares i almindeligt tøj og måske med en cykelvogn til oppakning. Cykelhjelmen er dog en vigtig kompagnon uanset, hvilken cykelferie du skal på, så sikkerheden er i orden.

3 ting der vil gøre din cykelferie lettere:

  • Cykelpumpe

  • Ekstra cykelslange

  • Lappegrej