Har du gjort dig disse overvejelser i forbindelse med indretningen af din restaurant?

Der er flere ting end mad, der kan være relevante for danne den ultimative oplevelse på din restaurant. Ligesom man smager maden med øjnene, inden man rent faktisk spiser den, er der også en oplevelse i æstetikken og funktionaliteten i restauranten, hvorfor indretningen også er vigtig.

Rumfordeling

Sørg for, at dine medarbejdere og gæster kan bevæge sig komfortabelt rundt i restauranten, således der ikke skabes akavede og ubekvemme situationer. Det vil også gøre det nemmere dine medarbejdere at maurere rundt på stedet – specielt, hvis der er travlt. Overvej også hvilke stole og bordstel, der giver mening for de rum du har tilgængelig, så de arbejder for funktionaliteten af rummet og dermed er meningsgivende for formålet.

Stole og borde

Siddemøblerne og bordene er en vigtig del af restaurantoplevelsen, da det har en indvirkning på oplevelsen, hvis man ikke sidder komfortabelt. Vær opmærksom på bordhøjden i forhold til stolehøjden, så dine gæster ikke sidder i en akavet position. Derudover er bordstel også relevante at være opmærksom på i den sammenhæng. Kommer stellet til at stå i vejen for stolene eller gæstens ben. Derudover kan man også overveje, hvordan stolene glider mod gulvet. Er det svært for gæsterne at trække stolen ud eller ind under sig? Det er også de små detaljer, der gælder og er med til at elevere din restaurant og gæsternes oplevelse.

Æstetikken

Foruden det funktionelle og praktiske aspekt, er æstetikken også et essentielt tema at have med i overvejelsen. Du kan for eksempel relatere restauranten interiører med typen af mad, der serveres, hvis det er meningsgivende for netop din restaurant. Der er mange muligheder for at optimere den kulinariske oplevelsen, ved at gennemføre indretningen. Der er flere forskellige bordstel, der kan have en effekt. Ligeledes med stole, due og alt, hvad der indgår på stedet.