Fiskegrej: Sådan kommer du i gang med at fiske

Det er både sjovt og lærerigt at drage ud i det fri med fiskegrej og fiskestang. Du kan endda få friskfanget fisk med hjem, hvis du er heldig med snøren. Det kræver dog også, at du har det helt rigtige fiskegrej med dig på turen.

Her kan du få inspiration til, hvad du skal pakke af fiskegrej, når du skal på fisketur. Og du kan finde det hele hos Effektlageret, så du har det rigtige udstyr og de rigtige redskaber med, når du skal fiske.

Hvilke fiskestænger er gode?

I Danmark har du mange muligheder for at fiske. Du kan nemlig både drage mod søer, havet og forskellige put and take-søer. Du bør derfor først og fremmest finde ud af, hvor du vil fiske, og hvilke fisk du gerne vil fange.

Hvis du skal have en god fiskestang, der kan bruges til flere forskellige fisketure, kan du overveje en fiskestang på 8 til 9 fod med en kastevægt på mellem 10 og 30 gram. Det er den mest alsidige udgave, og hvis du kombinerer den med et fastspolehjul, vil du have flere muligheder.

Hos Effektlageret har de et godt udvalg af forskellige fiskestænger, og du kan under hver stang læse mere om, hvad den specifikt egner sig til af fiskeri.

Ingen fangst uden madding

Selvom du kaster snøren ud, så skal der også være madding eller agn, der frister fiskene. Hvis du eksempelvis vil fange havørred, torsk eller hornfisk ved kysten eller havet, skal du bruge fiskegrej som slanke blink, der kan kastes langt ud i vandet.

Skal du derimod fiske i søer eller ved put and take, kan du med fordel overveje fiskegrej som spinnere, woblere eller softbaits. De frister nemlig rovfisk som aborre og gedde, hvor særligt spinnere er gode til rovfisk, da de kan modstå fiskenes skarpe tænder.

Kom i gang med at fiske uden at sprænge budgettet

Det er faktisk ikke dyrt at investere i fiskegrej, hvis du er nybegynder og gerne vil prøve at fiske. Du skal blot have få vigtige redskaber, og så er du klar. Du kan selvfølgelig altid udvide din samling af fiskegrej, som interessen tager fart.

Når du besøger Effektlagerets webshop eller butik i Horsens, kan du finde alt fra fiskestænger, agn, endegrej og beklædning, så du kan være klar til enhver fisketur. Og har du brug for professionel hjælp, er deres dygtige personale klar til at give dig den bedste rådgivning og vejledning i deres store udvalg.