Er du firmæjer og i mangel på en smart måde at styre adgangskontrol på? Læs med her

De fleste af os har oplevet den famøse nøglebrik, man får udleveret i forbindelse med et fitnessabonnement, det velkendte nøglekort, man får udleveret til hotelværelset og en masse andre former for adgangskontrol. Der er mange muligheder, og ejer du for eksempel et fitnesscenter eller har behov for adgangskontrol til kontorbygningen, kan du læse med her for at blive klogere på dine muligheder.

 

En god og nem løsning

Uanset om du skal bruge adgangskontrol til et fitnesscenter, til kontorbygningen eller noget helt tredje, er en nøglebrik, et nøglekort eller lignende en god løsning. Mange har oplevet de problemer, der kan opstå, når man skal bytte nøgler med hinanden i forhold til, hvis det skifter, hvem der møder ind på arbejdspladsen først.

 

Naturligvis er nøgler altid en god løsning, men hvis I er mange mennesker, som skal have adgang til den samme bygning på forskellige tider af døgnet, kan man lave en smartere løsning, som ikke kræver, at man skal være i besiddelse af enormt mange nøgler af samme eksemplar. Ligeledes hvis man skal bruge adgang til flere forskellige rum, kan det være en god løsning med en brik eller et nøglekort, for på den måde er man fri for at holde styr på et helt bundt af forskellige nøgler, og man kan i stedet indkode det enkelte nøglekort til at have adgang til flere rum.

 

Find det rette system

Det er naturligvis forskelligt, hvilke behov man har for adgangskontrol, og heldigvis findes der også mange forskellige systemer, så det burde ikke være et problem at finde det rigtige. Hvis I er mange medarbejdere, der skal bruge systemet, kan det måske være en god idé at rådføre sig med forskellige mennesker for at høre, hvad behovet er. Som chef ved man formentlig, hvilket behov der er for adgangskontrol.

 

Dertil er der naturligvis budgettet. Det kan nemt blive dyrt at få installeret et helt nyt system, men det er det ikke nødvendigvis. Det er altid en god idé at sondere terrænet og undersøge, hvilke muligheder der byder sig, inden man tager beslutningen. Der er heldigvis også gode muligheder for at rådføre sig og spørge fagfolk til råds, inden man tager beslutningen.

 

Planlæg omstruktureringen

Når det nye system for adgangskontrol skal installeres, kan det måske være bøvlet at sikre sig, at alle kan komme ind i mellemtiden. For at undgå at der problemer i forhold til at medarbejderne kan låse sig ind og for at undgå eventuelle sikkerhedsbrister, kan det være en god idé at lægge en plan for, hvordan omstruktureringen skal foregå.