Dette vidste du måske ikke om Viborg

Viborg er en af Danmarks ældste byer, og der er mange spændende historier at fortælle om denne by. Vi har her samlet syv facts, som du måske ikke vidste om Viborg.

Viborg er en af Danmarks ældste byer

Viborg er en af Danmarks ældste byer, og byen blev grundlagt helt tilbage i det 11. århundrede. I dag er Viborg en af Danmarks største byer med omkring 40.000 indbyggere.

Hald Slotsruin:

Hald Slotsruin er et af de mere populære udflugtsmål i Viborg-området. Man kan tilbringe en hyggelig dag, ved at tage en udflugt til Slotsruinen, og nyde den skønne natur og kultur på samme tid. En af de ting der skiller Slotsruinen fra andre, er det funklende tårn man kan klatre op i, for at nyde den skønne udsigt over Hald-Sø og den omkringliggende skov. Tårnet er genopført på resterne af den middelalderlige “Tredie-Hald” – også kendt som Bispens eller Jørgen Friis’ Hald. Jørgen Friis var den sidste katolske bisp i Viborg, og han opførte borganlægget omkring 1528.

Viborg er et kulturelt slaraffenland

Viborg har også et stort kulturelt udbud, og her finder du både biograf, teater, koncertsal og udstillingsfaciliteter. Viborg er også kendt for sin kunstscene, og byen har et spændende udvalg af museer og gallerier, der udstiller kunst fra både danske og internationale kunstnere. Her kan du fx besøge Galleri NB, der er kendt for deres evne til at formidle kunst i smukke omgivelser. Du finder også Viborg Teater, der har et rigt udvalg af teaterforestillinger.

Viborg er også kendt for sin madscene

Viborg har også et stort udbud af spisesteder. Her behøver du ikke at gå sulten i seng, da der findes et stort udvalg af lokale restauranter og caféer, der serverer alt fra mad, der er inspireret af det internationale køkken til dansk mad, der er baseret på de lokale råvarer. Hvis du gerne vil vide mere om Viborg og byens mange tilbud, så kan du læse her.