Det bør du overveje ved valg af din lastbilkran-partner

Den ser måske ikke sådan ud for det blotte øje, men en lastbilkran er en meget mere kompleks og vigtig anordning, end hvad den ofte anerkendes for. 

Det ved man hos HMF, hvor man har kraner som sit speciale, og er en anerkendt aktør i både Danmark og udlandet. Men hvad er det egentlig helt præcis, at man skal være opmærksom på, når man skal finde en god partner til at levere sin lastbilkran? Få 3 gode råd her. 

Vælg en partner med ekspertise og erfaring

Som nævnt er en lastbilkran mere kompliceret, end hvad den giver udtryk for. Kranen skal nemlig ikke bare være stærk og kunne løfte i rette højde og rette antal ton, den skal også være sikker. Både driftssikker og sikker at anvende for operatøren og omkringværende personer. Det kan ofte imødekommes med sikkerhedssystemer, som følger kranen. F.eks. EVS-stabilitetsovervågning eller IPA-systemet, som hjælper med at parkere kranarmen, når udsynet er begrænset. 


Dertil er det vigtigt, at kranen er designet til at kunne løse dine specifikke opgaver så effektivt som muligt

Få defineret den rette type kran

Det er essentielt, at du får den rette kran til opgaven. For det første er det dyrt at investere i en kran og få den monteret, og for det andet er dens effektivitet direkte parallel med muligheden for at generere den bedst tænkelige indkomst på baggrund af antal gennemførte opgaver. Som nævnt flere gange, kan kraner fremstå ens og simple for det blotte øje. Men for en ekspert i branchen er en kran ikke blot en kran, men kan være en knækarmskran, grabkran, teleskopkran, langarmskran eller en helt anden type. Hvad der bedst kan hjælpe dig med din opgaveløsning, kan kræve sparring med en kompetent leverandør, som kan pege på fordelene og ulemperne ved de enkelte typer. 

Hvad der er det bedste match vil afhænge af de typiske arbejdsopgaver, krav til arbejdshastigheden, fleksibilitet og meget mere. Tal derfor med en branchekendt leverandør for nærmere behovsafklaring. 

Er hjælpen nær?

Som et sidste punkt er det vigtigt at bemærke, at du bør sørge for at vælge en partner, der har service nær dig. Landsdækkende service er ofte din garanti for at undgå kostbar nedetid, hvor pengene fosser ud ad vinduet. Vær derfor helt skarp på at få indgået den rette serviceaftale, og vide hvor nær hjælpen er i forhold til din egen beliggenhed. Alt andet kan have store konsekvenser for forretningen og din chauffør