Oplev Botanisk Have i København

Botanisk Have København er en frodig oase midt i byen, der tilbyder besøgende en fredfyldt flugt fra byens travlhed. Denne historiske have, som er en del af Københavns Universitet, strækker sig over 10 hektar og præsenterer en mangfoldig samling af planter fra hele verden.


Et mekka for planteentusiaster

Haven er kendt for sine omfattende plantesamlinger, herunder både danske arter og eksotiske planter. Opdelingen i forskellige sektioner, som f.eks. klippehaven og sommerfuglehuset, giver en varieret oplevelse for besøgende.


Det ikoniske palmehus

Et af de mest bemærkelsesværdige træk er Palmehuset, en imponerende glaskonstruktion fra 1874. Dette victorianske drivhus huser tropiske og subtropiske planter og giver besøgende en året-rundt oplevelse af varmere klimaer.


Uddannelses- og forskningscenter

Botanisk Have fungerer også som et vigtigt center for botanisk forskning og uddannelse. Herbariet, et af de største i Danmark, rummer over 2 millioner bevarede plantespecimener. Haven tilbyder desuden undervisningsprogrammer og guidede ture, hvilket gør det til et ideelt sted for både almindelige besøgende og akademiske entusiaster.


Sæsonbestemte attraktioner

Haven er en attraktion året rundt, hvor hver sæson bringer sin egen unikke charme. Om foråret kan man nyde blomstrende kirsebærtræer og magnolier, om sommeren er der et væld af blomstrende planter, efteråret byder på smukke efterårsfarver, og om vinteren kan man finde ro i det opvarmede Palmehus.


Slap af og genoplad

Udover de botaniske vidundere giver haven en fredfyldt ramme for afslapning. Gå en tur ad de velplejede stier, nyd en picnic på græsset, eller sæt dig ved en af de rolige damme. Botanisk Have er også et populært sted for fotografering og tilbyder utallige billedskønne scener.


Praktisk information

Attraktionen er åben året rundt, og der er gratis adgang til udendørsområderne. Der opkræves et mindre gebyr for adgang til Palmehuset. Haven ligger bekvemt nær andre attraktioner som Statens Naturhistoriske Museum og Rosenborg Slot, hvilket gør det nemt at inkludere i enhver rejseplan.


Transport til Botanisk Have

Botanisk Have ligger centralt i København og er nemt tilgængelig med offentlig transport. Du kan tage busserne 6A, 14, eller 42, som alle stopper i nærheden. Alternativt kan du tage S-toget til Nørreport Station, hvorfra der er en kort gåtur til haven. Cykelstier og cykeludlejning gør det også bekvemt at cykle til haven fra forskellige dele af byen.


Uanset om du er planteentusiast, almindelig besøgende eller søger et fredfyldt tilflugtssted, er dette et must-see. Havens rige plantesamlinger, historiske betydning og rolige miljø gør den til en enestående attraktion i den danske hovedstad.