Inspiration: Indretning af din have, altan eller terrasse

Ønsker du at indrette din have, terrasse eller altan, så den blev mere smuk eller funktionel? Dette lægger op til afslapning og gode udendørs stunder med dig selv eller sammen med andre. Få inspiration til at gøre mere ud af din have, terrasse eller altan.

Nye havesæt og -møbler

Et godt sted at starte er med nye havemøbler, der øger både komfort og stil. Du kan kigge efter et stort spisebordssæt til hyggelige udendørs middage, en behagelig loungesofa til hyggelige stunder eller en solsenge sæt til solbadning og afslapning. Når du integrer flere siddepladser og områder kan du gøre det mere indbydende, og det kan imødekomme både små og store grupper.

Hjælp af professionelle

Hvis du ønsker at gøre mere ud af din have, kan det være en god idé at overveje at få hjælp fra professionelle til haveindretning og vedligeholdelse. De kan hjælpe med at designe dit udendørs areal, så det imødekommer dine behov og ønsker. Derudover kan professionelle hjælpe med at holde din have eller grønne områder vedlige, herunder hækkeklipning, beskæring af planter og græsslåning, og du kan nyde synet. 

Flere blomster, farver og grønt 

For at give mere farve og liv til din have eller terrasse, kan du overveje at få flere planter og blomster. Du kan vælge en bred vifte af planter, der trives i det danske klima og passer til dine præferencer. Du kan plante blomstrende buske og træer, hængekrukker med farverige blomster eller lave din egen lille køkkenhave med friske urter og grøntsager.

Mere havelys og havelamper

Lys gør meget indendørs, og det samme gælder udendørs. Du kan få mere belysning, og forlænge tiden du kan tilbringe udendørs, uden at skulle sidde i mørke, og skabe en hyggelig stemning om aftenen. Du kan eksempelvis få belysning, såsom lanterner eller solcellelamper, der giver lys og atmosfære til din altan, have eller terrasse.